OBVESTILO ŠT. 1 - zaščita vinske trte

Datum: 30-04-2021

 Priporočamo, da po končanih padavinah oziroma v sredini naslednjega tedna opravite zaščito vinske trte proti peronospori in oidiju v vinogradih kjer so poganjki večji od 10 cm:

Pripravki peronospora in koncentracija

POLYRAM DF 2,4 kg/ha

MANFIL 75 WG 2 kg/ha

DITHANE M 45 2 kg/ha

FOLPAN80 WDG, FOLOW 80 1,25 kg/haPripravki oidij: KARATHANE GOLD 350 EC 0,6 l/ha

KUMULUS DF 4 do 6 kg/ha

COSAN 4 do 6 kg/ha

THIOVIT JET 4 do 6 kg/haPripravki na osnovi žvepla pri nizkih temperaturah ne delujejo, zato priporočamo uporabo KARATHANA.Vinograde, ki so prizadeti od pršice, priporočamo uporabo sredstev, ki pospešujejo rast in jačajo odpornost rastlin in sicer:

ALGOVITAL, PROTIFERT, BASFOLIAR AKTIV,

v primeru močnejšega napada pa trto zaščitite z enim od naslednjih pripravkov: VERTIMEC PRO, NISSORUN 10 WP, ZOOM 11 SC.NOVODILO O PRIPRAVI KONCENTRACIJE ŠKROPILNE BROZGEPri prvih škropljenjih imamo na trti manjšo listno površino, zato se pri zaščiti porabimo manj vode.

Škropilno brozgo pripravimo z isto koncentracijo kot za polno vegetacijo. Pri izvedbi tretiranja pa odpremo manjše število šob, na ta način se porabi manjša količina škropiva.

V trenutni razvojni fazi vinske trte odpremo po dve škropilni šobi na obeh straneh škropilnice in škropljenje opravimo v vsaki drugi vrsti.


Svetovalna služba

Datum: 30.4.2021

« Seznam novic

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.