ODLOK O FINANČNEM NADOMESTILU ZARADI IZPADA DOHODKA V PROIZVODNJI VINA ZARADI DRUGEGA VALA EPIDEMIJE COVID-19

Datum: 19-03-2021

Spoštovani.

 

 

Obveščamo Vas, da je v Uradnem listu št. 40/2021 objavljen Odlok o finančnem nadomestilu zaradi izpada dohodka v proizvodnji vina zaradi epidemije COVID-19.

 

Za finančno nadomestilo lahko zaprosi vsak, ki je vpisan v  Register pridelovalcev grozdja in vina in je v letu 2020 pridelal najmanj 5300 kg grozdja.

 

Članom zadruge pripada nadomestilo v višini 327,73 €/ha vinograda.

 

Kot osnova za izračun površin vinogradov v RPGV-ju se šteje triletno povprečje površine vinogradov, ki jih imate vpisane v register v letih 2018, 2019 in 2020. Ta podatek bomo iz uradnih evidenc podatkov pridobili mi in vam ga vpisali v obrazec.

Prosimo vas da površine še sami preverite iz Registra pridelovalcev grozdja in vina.

 

Izpolnjen obrazec in kopijo članske pogodbe pošljite s priporočeno pošto na Agencijo RS  za kmetijske trge in razvoj podeželja,  Dunajska cesta 160, 1000 Ljubljana, do najkasneje 31.3.2021, po tem datumu AKTRSP ne sprejema več vlog.

 

Opozorilo:

Eden od pogojev za pridobitev nadomestila je tudi ta, da mora imeti upravičenec na dan uveljavitve odloka poravnane zapadle davčne obveznosti in druge denarne nedavčne obveznosti v skladu z zakonom, ki ureja finančno upravo, DO NAJKASNEJE 22.3.2021

https://www.gov.si/zbirke/storitve/uveljavljanje-financnega-nadomestila-zaradi-izpada-dohodka-v-proizvodnji-vina-zaradi-drugega-vala-epidemije-covid-19/

 

Lepo pozdravljeni!                                          Kmetijska svetovalna služba

                                                                         Klet Brda, z.o.o. Dobrovo

 

 

Priloga:

  • Obrazec za zahtevek
  • Kopija članske pogodbe

 

« Seznam novic

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.