Naša vina

Izjemno bogat nabor vin nastaja z mislijo na vas. Svet lapornatih gričev v objemu toplega sonca smo znali ujeti v kozarec vina, zato boste v vsaki kaplji okusili karakter teh krajev. Ta zna biti odločen, pa tudi lahkoten in svež.

PRVA LINIJA

Quercus

Če je zdrava prehrana nepogrešljiv del vašega načina življenja, vam je sodoben slog vin Quercus pisan na kožo. Prepoznali jih boste po intenzivni sadni aromi. Ta se lepo dopolnjuje s polnim, a svežim okusom, v katerem je moč začutiti briško zemljo. Ker zorijo v posodah iz nerjavečega jekla, vam bo lažje prepoznati njihov sortni značaj.

OKUSITE QUERCUS
GASTRONOMSKA LINIJA

Krasno

V vinih gastronomske linije Krasno boste okusili vse značilnosti izjemnega vinskega okoliša. So del zahtevne sodobne gastronomije najboljših restavracij z vse bolj zaželenimi svežimi in sadno dišečimi vini, ki se lepo podajo k različnim jedem. Krasno je poklon istoimenski višje ležeči briški vasici, kjer so lege vinogradov še posebej strme in dajejo veličastna vina

OKUSITE KRASNO
VRHUNSKA LINIJA

Bagueri Superior

Naša vrhunska linija vin nosi ime po zadnjem lastniku gradu Dobrovo, grofu Silveriu de Bagueru, velikem pridelovalcu in poznavalcu vin. Ta zrela vina zorijo v hrastovih sodih in so izrazno izjemno bogata, zato lahko v njih začutite tako osebno noto enologa kot specifike posameznega letnika in rastišča. V polnem okusu vin Bagueri Superior boste dojeli z minerali bogato briško zemljo v objemu mediteranskega sonca. Kompleksne, a še vedno sveže arome, pa vas bodo spomnile na bližnje alpske očake in Jadransko morje.

OKUSITE BAGUERI

Kakovostni program

Svoje vsakodnevne obroke dopolnite z značilno briško radoživostjo našega kakovostnega programa vin. Ponujajo sodoben slog vina za vse vas, ki tudi od običajnih dni pričakujete več. Odlično se znajdejo ob najrazličnejših priložnostih, od sproščene zabave v krogu prijateljev do umirjene večerje, saj se najbolje počutijo v dobri družbi

OKUSITE DOMA

Fritz, prvi slovenski aperitiv

V življenju uživajte v preprostih trenutkih in spontanih odločitvah. Če želite naporen dan zaključiti doma ali v sproščeni družbi prijateljev, je aperitiv Fritzz kot naročen, saj je že pripravljen po naši zmagovalni recepturi.

OKUSITE DOMA

Posebna vina

Za posebne priložnosti. Predajte se užitkom ob okušanju naših sladkih desertnih vin Markiz, Pikolit in Verduc ter drugih posebnosti iz naše kleti.

OKUSITE DOMA

Literski program

V raznoliki deželi briških gričev in gostoljubnih ljudi se rojevajo tudi naša kakovostna vina iz našega litrskega programa, ki imajo že dolgoletno tradicijo in zadovoljujejo najrazličnejše okuse.

OKUSITE DOMA

A plus

Belo in rdeče vino A plus je največ, kar vam lahko ponudi briška zemlja. Pridelani sta samo v najboljših letnikih, v omejeni seriji z oštevilčenimi steklenicami. Eleganca vin A plus je rezultat tenkočutnega spremljanja zorenja grozdja na izjemnih legah, skrbnega donegovanja v najboljših barikih in avtorske vloge glavnega enologa. V njih boste zaznali mojstrovo roko ter posebnosti posameznega letnika in rastišča.

OKUSITE DOMA

De Baguer

Umetelno prepletanje izbranih sort z najboljših leg daje vinom de Baguer eleganten značaj, ki ga zaznamujejo mehkoba, polnost in aromatičnost. Vini chardonnay-sauvignon blanc in merlot-cabernet franc se odmikata od pretirano polnih vin, ki jih običajno srečamo v najvišjih cenovnih razredih. Enolog v njiju ne išče močnega telesa, temveč jasne sortne arome in mineralnost, s katero se najbolje izrazi briška zemlja.

OKUSITE DOMA