NAŠI VINOGRADI

Tu se vse začne

Share facebook
Naše temeljno vodilo je, da se kakovost vina rodi v vinogradu. Zavezani k trajnostni pridelavi si vsak dan prizadevamo, da naša vina nastajajo odgovorno do narave in do naših vinogradnikov.

To nam omogoča dolgoročno ekonomsko uspešnost, vam pa trajno zadovoljstvo ob doživljanju naše vinske zgodbe.

Vinogradi so ponos in podoba Brd. Na strmih pobočjih gričev terjajo od skrbnika veliko truda in vztrajnosti, kar je pravi podvig za vinogradniške družine. Z ročnim delom, v krogu najbližjih, skrbno negujejo trto in pripomorejo, da postanejo ti težko dostopni kotički vir vam dostopnih vin.

Za ljudi, ki so odprti za širitev vinskih in življenjskih obzorij
Za ljudi, ki so odprti za širitev vinskih in življenjskih obzorij

So sorte in je Rebula

Rebula je nesporna vladarica briških gričev, saj obsega kar 27 % vinogradov. K nam je prišla v rimskih časih in tu našla svoj dom. Je sorta tisočerih obrazov in prisotna v vseh blagovnih znamkah Kleti Brda. Od domačih sort pridelujemo tudi sauvignonasse (12 %), pikolit in verduc, od mednarodnih pa merlot (20 %), chardonnay (16 %), sivi pinot, sauvignon, cabernet sauvignon, cabernet franc, beli pinot, modri pinot in syrah. Skupaj ustvarjajo zakladnico vin, ki bogati vašo vinsko kulturo

Podnebje in zemlja

Briška klima spaja alpsko svežino in sredozemski vpliv. V kombinaciji z mineralno zemljo, ki ji domačini pravimo opoka, so ustvarjeni idealni pogoji za vzgojo vinske trte. Mineralnost, bogata aromatika in svojstven značaj so prepoznavne značilnosti briških vin.